15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://blog.traildeer.com 300
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trailbuilders Ride #1 Report – vydarené počasie, super nálada a parádny pojazd

0 Comments

Minulý víkend sme na Slovensku po prvýkrát rozbehli sprevádzané výjazdy v trailových centrách, a to konkrétne na Cyklostopách v Starej Ľubovni a na Hradskej Hore pri Liptovskom Hrádku pod vedením lokálnych bajkerov. Až do poslednej chvíle sme vďaka momentálnej situácií s Covidom a tomuto švihnutému počasiu nevedeli ako to dopadne. Avšak dopadlo to nad naše očakávania a rozhodli sme sa preto krátko zrhnúť výjazdy a podeliť sa o pár postrehov a fotiek od účastníkov.

V prvom rade nás veľmi potešil záujem bajkeriek a bajkerov o jazdenie v týchto trail centrách, keďže sa skupiny naplnili po strop v súlade s momentálne platnými nariadeniami. Hlavne však máme radosť z veľmi pozitívnych hodnotení zážitku ako celku, ako od jazdcov, tak aj od sprievodcov.

Bajkeri vyzdvihli hlavne dobré znalosti Igora a Kristiána o trailoch a ich starostlivosť, napr. v ťažších pasážach – kde a na čo si dávať pozor, čomu sa vyhnúť, ale napríklad aj to, že boli schopní navodiť príjemnú atmosféru a stmeliť ľudí, ktorí sa videli po prvýkrát. Jazdenie s novými ľudmi nám vyšlo z rozhovorov s účastníkmi ako jeden z najdôležitejších bodov, keďže v mnohých prípadoch ľudia jazdia buď sami, alebo v skupinách kamošov dlhé roky. No a samozrejme práve výhoda môcť nasledovať niekoho, kto traily výborne pozná a vedieť sa spoľahnúť na to, že na vás nevyskočí nič nečakaného a zároveň nemusieť pozerať do GPS boli hodnotené najlepšie.

Ako môžete vidieť v samotných hodnoteniach účastníkov, boli nadmieru spokojní s kvalitou trailov a ich stavom. Tu je zopár hodnotení priamo od nich:

Super pojazd, super traily, super guide. Igor je pohodový človek s bohatými skúsenosťami. Profesionálny no zároveň ohľaduplný prístup. Celý pojaz vládla priateľská atmosféra. Traily boli upravené, každý si príde na svoje. Odporúčam, určite nebudete ľutovať.“ Marko

„Kristián je veľmi priateľský chalanisko, v lokalite sa naozaj vyzná, poukazoval nám veľa trailov, poradil v „sketchy“ úsekoch, dobre si nás zorganizoval. Zažili sme super deň a s radosťou sme s ním zostali dlhšie a pokecali na pivku. Verím, že sa vidíme opať 🙂 Čo sa samotnej Hradskej hory týka, bola som milo prekvapená, je tam nádherne, trailov je strašne veľa, na svoje si príde hádam každý. Na prvýkrát to však vie byť riadna motanica, čiže som rada, že som bola s niekým, kto ma vedie a mohla som tým pádom bajkovať a nie čumieť do Trailforksu :-).“ Lenka

Igora a Kristiána to podľa ich vlastných slov veľmi bavilo a bolo super vedieť ukázať svoju lokalitu novým ľuďom a vidieť, že si to účastníci vážili a naozaj si celý deň poriadne užili.

Už čoskoro dáme von ďaľšie pojazdy v trail centrách po Slovensku. Tu by sme chceli dodať, že zajazdiť si po trailoch je možné kedykoľvek, nielen na nami promované výlety. Trail centrá sú bezplatne prístupné pre všetkých a kto by mal záujem o výlet so sprevádzaním, tak stačí ísť na náš web a pozrieť si či je dostupný vami želaný dátum a od výletu vás už delí len registrácia a zaslanie požiadavky sprievodcovi. Už budúci týždeň budeme spúšťať aj novú funkcionalitu, ktorá jednoducho ukáže, kedy sa budú konať aké výlety a koľko ľudí je tam prihlásených.

Zároveň pre vás pripravujeme spoločné výjazdy na populárne vrcholy Slovenska či hrebeňovky. Ak máte nejaké konkrétne želania, napr. aký typ výletu, prípadne kam by mal smerovať ten ďalší, napíšte nám do komentárov. Ďakujeme ešte raz zúčastneným a sprievodcom za navodenie parádnej atmosféry a tešíme sa na ďalšie reporty z pojazdov.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply