15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://blog.traildeer.com 300
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Prvý Bike Camp v Bratislave za nami. Ako bolo?

0 Comments

Minulý víkend sme zorganizovali náš prvý bajk kemp pre začiatočníkov v Bratislave. Vďaka vrtkavému počasiu nebolo do poslednej chvíle isté, či sa pôjde, no nakoniec sme sa ráno rozhodli, že kemp spravíme aj napriek hlásenému silnému ďažďu, a to pod mostom Lafranconi. Ukázalo sa to ako dobré rozhodnutie a boli sme aspoň v suchu. Moje hlasivky to síce vzdali po 5 hodinách prekrikovania sa s hlukom aút, ktorý sa tu šíri ďaleko lepšie, no verím, že to ľudí len viac pobavilo ako uškodilo ich tréningu.

Zišla sa celkom pomiešaná skupina 5 ľudí. V podstate každý ná inej úrovni – od začiatočníka, ktorý mal trailový bicykel prvý týždeň až po chalanov, ktorí už skáču bunny hopy jedna radosť. Napriek tomu si každý pochvaľoval štruktúru a jej nadpojenie, podrobné teoretické vysvetlenia a skupinové diskusie, ako aj jednotlivé praktické cvičenia zamerané na zlepšovanie techniky.

Poučili sme sa, že pre začiatočníkov možno budeme robiť menej náročné kempy, či už počtom cvičení, dĺžkou alebo dlhšími prestávkami. V každom prípade treba rátať s tým, že tieto celodenné kempy sú náročné, a že z nich síce odídete o čosí múdrejší a lepší v technike, no zároveň vám to telo dá pocítiť. Zároveň je veľmi dôležité všetky naučené poznatky, čo najskôr a najčastejšie aplikovať pri bežnej jazde.

Tu sme vypichli zopár hodnotení od účastníkov, ich úplné verzie nájdete na stránke samotného kempu tu.

  • Množstvo užitočných informácií a príjemná atmosféra. Odporúčam každému kto začína alebo aj ľahko pokročilým pre naučenie, či zdokonalenie sa v základných zručnostiach. 👍👍👍🚴🏻🚴🏻🚴🏻“ Ludvík
  • Oceňujem profesionálny a individuálny prístup a hlavne spätnú väzbu, ktorá každého z nás posúvala vpred. Odporúčam všetkými desiatimi😊“ Zuzka
  • Aj ked nie som začiatočník kurz mi dal veľmi veľa. Technika sa brala od základu, ktorý je najdôlezitejší pre pokrok. Určite pojdem aj na iné kurzy a veľmi rád sa vrátim.“ Ivan
  • Prešla sa „abeceda“ jazdy na bajku. Zistilia som, čo by som mala vedieť a čo zlepšiť. Príjemná atmosféra, bohatý arzenál pomôcok a zázemie. Som spokojná a môžem len odporúčiť!“ Janka

Do samotnej štruktúry tréningu sme pridali aj prvok Trackstand, teda státie na mieste s jemnými pohybmi pedálov, aby človek dorovnával balans. Ukázalo sa to ako veľmi dôležité pri zdolávaní úzkych zákrut v pomalej rýchlosti.

Na konci sme ešte s pokročilejšími, ktorí prejavili záujem a mali ešte dostatok energie prešli základnú techniku bunny hopu, teda výskoku na bajku, či už v pomalej alebo rýchlejšej rýchlosti, ktorý sa používa hlavne na preskakovanie prekážok alebo naskakovanie na ne. Slúži taktiež ako základ pre skákanie, či už lavíc alebo gapov.

Na záver samozrejme vyšlo slnko, tak sme ešte zo zvyškom strávili hodinu rozprávaním sa o jazdení a lokalitách. O cca siedmej večer sme úspešne zdvihli kotvu a pobrali sa domov.

Čo sme si teda odniesli a čo zmeníme do budúcnosti?

Keďže sme celkom časovo vyťažení jazdením a ten istý feedback sme dostali aj od účastníkov, rozhodli sme sa trocha poexperimentovať s formátmi a okrem celodenného formátu sme vytvorili tzv. Mini Kempy. Celodenný kemp pre začiatočníkov sme rozdelili na 2 až 3 časti podľa skupiny, ktoré sa budú konať po pracovnej dobe a nadväzovať na seba vždy s jedno- až dvojtýždňovým odstupom, aby bol čas na precvičenie techník. Viac info o Mini Kempoch nájdete tu. Taktiež budeme dávať domácu úlohu, ktorá sa na začiatok ďalšieho dňa spoločne prejde a preskúša ako v škole 🙂 Pripravujeme aj kempy pre pokročilých a dvoj- aj štvortýždenné kurzy zamerané čisto na vybudovanie konkrétnej techniky napr. manuál, bunny hop, endo a podobne.

Ak by ste mali záujem o ktorýkoľvek z týchto kurzov, tak nám napíšte buď do komentov alebo priamo nám cez Traildeer na FB či IG, prípadne cez samotný kemp a radi s vami dohodneme termín.

Na záver by sme ešte chceli poďakovať samotným účastníkom prvého kempu za ich účasť, nasadenie a odhodlanie pokračovať aj napriek nepriaznivému počasiu a rôznorodému zloženiu skupiny.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply